חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בעניין משיב 1 בלבד בתיק מ"ת 48915-12-12

תאריך פרסום : 14/10/2013 | גרסת הדפסה
מ"ת
בית משפט השלום חיפה
48915-12-12
26/07/2013
בפני השופט:
רון שפירא

- נגד -
התובע:
1. פיסל בשר
2. סלימאן שריף
3. וסים סלימאן

הנתבע:
מדינת ישראל
החלטה בעניין משיב 1 בלבד
בהמשך להחלטת בית המשפט שניתנה בתיק מ.ת. 52280-04-13 העבירה קצינת המבחן המחוזית, הגב' נאוה רוזנבאום, רשימה של תשעה תיקי מעצר בהם הוגשו עשרה תסקירי מעצר ע"י אותה קצינת מבחן שהגישה את התסקיר במ.ת. 52280-04-13 הנ"ל.  תיק זה נמנה על התיקים שפורטו ברשימה.

לאחר שעיינתי בתיק ראיתי כי במסגרת הליך המעצר שוחרר המשיב 1 לחלופת מעצר על בסיס תסקיר של קצינת מבחן אחרת. התסקירים שהוגשו בעניינו ע"י קצינת המבחן שאליה התייחסה החלטתי הנ"ל היו בנוגע לבקשתו של המשיב 1 להעתיק את כתובת חלופת המעצר לביתו שבחיפה.

בנסיבות אלו לא מצאתי עוד מקום להמשך בחינה של  החלטת השחרור שניתנה בזמנו או ההחלטה על העתקת כתובת חלופת המעצר.  עם זאת אני מוצא לנכון לידע את ב"כ הצדדים בתוצאות הבדיקה.

אני מוצא לנכון לציין בהזדמנות זו כי שירות המבחן ערך בתוך ימים ספורים מעת שניתנה החלטתי  בחינה מקיפה של תיקים שטופלו ע"י אותה קצינת מבחן בבתי המשפט השונים. הבדיקה נערכה ע"י צוות בכיר של שירות המבחן בראשות הגב' רוזנבאום. מסקנות הבדיקה היו שהאירוע שנדון במ.ת. 52280-04-13 הנ"ל היה כשל יחידי שאירע לאחר שנמסר לקצינת המבחן על אי הערכת חוזה העסקתה על רקע של אי התאמה מקצועית.  

יש להודות לשירות המבחן על ביצוע הבדיקה המהירה. כפי שכבר ציינתי בהחלטה שניתנה במ.ת. שבנדון שחזקה כי שירות המבחן יפיק את המסקנות הניהוליות בכל הנוגע להליכי בקרה פנימית.

מצאתי לנכון לציין, כפי שכבר ציינתי בהחלטתי הקודמת, כי עבודת שירות המבחן, שהיא כלי עזר חשוב למערכת המשפט, מבוצעת תוך התמודדות עם עומסי עבודה הגדלים מעת לעת. בהתאם גם יש לברך על הבדיקה המקיפה שבוצעה מידית כאשר אותר הכשל החמור.   

 מזכירות תעביר החלטה זו לב"כ הצדדים וכן לשירות המבחן.

ניתנה היום, י"ט אב תשע"ג, 26 יולי 2013, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ